Våra tränare

All Star Gymnastics har välutbildade och kompetenta tränare. Vi har både några av Sveriges mest erfarna och högst utbildade tränare samt unga lovande tränare som vill utvecklas i tränarrollen.

 

Våra gymnaster har olika nivå och ambition och träningen anpassas efter detta. Målsättning är alltid att utveckla träningen till en rolig och stimulerande aktivitet och att sprida ett brinnande gymnastikintresse! Våra tränare jobbar i team och vi försöker i möjligaste mån alltid vara minst två tränare per grupp. Vi tror att det är bra både för våra gymnaster och för våra tränare. Våra ledare har grundläggande kunskap om barns fysiska, psykiska och sociala utveckling både på och utanför gymnastikarenan.


Våra tränare följer:

- FN:s Barnkonvention

- Riksidrottsförbundets  Idrotten vill

- Gymnastikförbundets Gymnastiken vill

- Gymnastikförbundets Den svenska gymnastikmodellen

- Gymnastikförbundets Uppförandekod

Sara Rumbutis, Träning och Tävlingsansvarig

sara@allstargymnastics.se


- Jag har själv tävlat i gymnastik upp till 18-årsåldern. Tävlade lite på nationella tävlingar och faktiskt på någon internationell tävling men var aldrig med i något landslag. Största egna idrottsliga framgång har jag i brottning (!) när jag i min enda tävling i karriären tog ett SM-brons.


- Tycker det är viktigt att kunna påverka och utveckla och har därför suttit i en mängd idrottsstyrelser och kommittéer under mina år som idrottsledare. 

 

Utbildning

- Mina första tränarutbildningar i gymnastik gick jag för 30 år sedan. Jag har deltagit i allt från instruktörskurser i trampett till koreografi, med Steg 3 som den nationellt högsta utbildningen i nuvarande utbildningssystem. Jag är även tränarutbildare på Steg 1.

Jag har dömt sedan 1983 och jag har Internationellt domarkort sedan 2006. I Sverige utbildar jag domare på Steg 3.

 

Träningsfilosofi

- Några bitar ur min träningsfilosofi som jag försöker skapa eller medverka till:

 

Glädje:

Det som är roligt gör man gärna. Är inte träningen rolig för mig och mina gymnaster blir det inte bra utveckling.

Inställning:

Den som vill mest blir bäst. Alla kan utvecklas och ingen tränare kan säga var taket är för någon. Ingen gymnast är den andra lik, alla är unika och det är avgörande att jag kan möta och anpassa mig till varje gymnast.

Hälsa:

Friska, hela gymnaster kan träna. För att nå höga resultat i gymnastik måste man träna mycket, äta bra och vila. 

Trygghet:

En trygg miljö gör att man vågar testa nya saker. Friskt vågat hälften vunnet. Säkra träningsstationer och positiv/uppmuntrande omgivning.

 

Intressen

- Jag tycker om att resa och gymnastiken har fört mig runt nästan hela världen. Djur, natur och friluftsliv är ett annat intresse som jag gärna skulle ägna mig mer åt. Har älgjägarlicens men jag har inte jagat på många år nu. Jag älskar att läsa böcker och löser gärna ett korsord eller ett sudoku emellanåt.

Tarja Rodmar Laaksonen, verksamhetsansvarig barngymnastik
Tarja började själv med barngympa i Skövde där hon växte upp, först som gymnast och senare som ledare. Så småningom flyttade hon till Stockholm och landade i en av Sveriges största gymnastikföreningar - Brommagymnasterna - där hon i många år varit en stöttepelare i föreningens breda barnverksamhet. Hon har också suttit i gymnastikens centrala kommittéer för barngymnastik. 
Man kan lugnt säga att hennes hjärta klappar varmt för barngymnastik - och för Bamsegympa! 
Att gympan är viktig för barns motoriska utveckling - bra för både kropp och knopp - är ett etablerat faktum. Men för pedagogen Tarja, som också är utbildad förskollärare,  är glädjen minst lika viktig: - Barn ska ha kul när de rör sig och jag vill att de också ska ha möjlighet att utveckla sin kreativitet i gympan!
Adina Rumbutis, kvinnlig artistisk gymnastik
adina@allstargymnastics.se

- Jag har hållt på med gymnastik så länge jag kan minnas. Jag gick ett år på gymnastikgymnasiet i Älvsbyn innan jag flyttade till Stockholm med min familj. Bland mina främsta meriter som gymnast finns några medaljer vid USM, JSM och några mindre internationella tävlingar. 

Utbildning
- Jag har gått baskurs, Steg 1 och Steg 2 på tränarutbildning i KvAG. Som domare har jag förbundsdomarlicens vilket gör att jag dömer de högsta svenska tävlingarna samt får uppdrag på några internationella då och då. 

Intressen
- Resa är det bästa som finns tycker jag. Annars gillar jag att vara med kompisar, shoppa och att bara mysa hemma. 
Sergej Rumbutis, kvinnlig artistisk gymnastik
sergej@allstargymnastics.se

Sergej Rumbutis, allmänt kallad Sigge, har liksom Sara en lååång meritlista. Den täcker bland annat en mängd internationella titlar från hela världen (han tävlade själv i manlig artistisk gymnastik ända fram till 2000).  Två övningar i Code of Points är uppkallade efter honom, han har kvalificerat sig för OS-deltagande två gånger, och han har tävlat i tre nationers landslag: Sovjet, Litauen och Sverige. 

Sin fru Sara träffade han 1992 och ett år senare flyttade de till Älvsbyn där Sigge fortsatte att träna och tävla internationellt samtidigt som de tillsammans tränade flickor och pojkar på landslagsnivå hos Älvsbygymnasterna och på Gymnastikgymnasiet i Älvsbyn. 2011 flyttade hela familjen till Stockholm. Här har Sigge arbetat som tränare i två andra gymnastikföreningar och under åren 2000 - 2005 var han också förbundskapten i manlig artistisk gymnastik. Hösten 2015 började han som tränare i All Star Gymnastics.
Jonas Jackson, kvinnlig artistisk gymnastik
jonas@allstargymnastics.se

- Jag växte upp i Dalarna, Ludvika, i en ”gymnastik-familj” med en hel övervåning fylld med gymnastikredskap. Med tre äldre syskon som tränade gymnastik blev jag lite av en testpilot och övningsobjekt. Jag fick aldrig nog av att träna gymnastik. Annars hittade man mig ofta på ett tak, trädtopp eller klätterställning. Men en dag flyttade vi till Rio de Janeiro pga. min pappas arbete. 
Under fem år byttes gymnastiken mot fotboll, tennis och friidrott. Fotboll spelade man jämt, vi bodde ju i Brasilien. Väl tillbaka började jag träna gymnastik igen och kompletterade med träning i Västerås fram till 18 års ålder. Men gymnastiken återkom när jag fick barn och startade AG-sektionen i Järfällagymnasterna.

Utbildning
- En rad lyckliga omständigheter gjorde att verksamheten tog fart. Vi fick en egen hall och RM i Sikte startade, en AG-ledarutbildning som pågick i fyra år där jag deltog. Viktigast var alla positiva föräldrar och ledare. Gymnasterna utvecklades och jag med dem. Jag har gått alla nationella AG-utbildningar till AG Steg 3 samt Trampett Steg 1 och 2 och Domare Steg 1 och 2. Utöver det har jag gått mängder av 
inspirationskurser och deltagit i ett tiotal läger med Utvecklingsgruppen och Aspiranterna som varit värdefull ledarutveckling. Efter 16 år som sektionsansvarig valde jag sommaren 2015 att byta klubb till All Star Gymnastics för att kunna fokusera på gymnasterna utan administrativa uppgifter. Jag behövde rikta om min energi för att fortsätta ha roligt och få bättre balans.

Träningsfilosofi
- I Järfällagymnasterna satte jag en vision som löd, ”Det ska vara roligt och vi ska utvecklas”. Min träningsfilosofi idag är densamma. Utveckling och glädje går hand i hand. Gymnasterna ska även kunna ställa lika höga krav på mig som jag på dem. Mina mål styrs främst av gymnasternas ambitioner och drivkraft. Deras mål blir mina mål. Jag försöker även ta hand om gymnasterna så som jag önskar att andra tog hand om mina barn. Pedagogik ligger mig varmt om hjärtat och mental coaching är lika viktigt som tekniska kunskaper och att vara en bra passare. Jag vill vara bra på alla delar.

Intressen
- Som vuxen vaknade ett stort intresse för äventyrssporter. I synnerhet skärmflygning, klättring, kajakpaddling och mountainbike. Jag har testat det mesta, allt från bungyjump, fallskärmshoppning, dykning, randonee och enduro. Jag har tränat hela mitt liv och har även tillbringat många timmar på gym, i löparspåren eller spelandes bollsporter. Gymnastik är ett stort intresse men nu som tränare.

Jonas Jackson är också tränarnas representant i All Star Gymnastics styrelse från och med februari 2016
Isak Fritz, Parkour och tricking
Isak är tillsammans med Sebastian Tellström föreningens tränare i Parkour och tricking. Han presenterar sig själv så här: 

 Jag har tränat tricking i cirka 10 år. Det jag gillar mest är friheten, friheten att uttrycka sig och skapa en egen stil. Därför vill jag dela med mig av denna länk som jag tycker sammanfattar tricking bra:  https://www.youtube.com/watch?v=QULo1XbYoB4

Utöver trickingen har jag även tränat en del parkour och mycket styrketräning. Har kandidatexamen inom idrotts- och hälsovetenskap samt många års erfarenhet av att vara tränare. Min träningsfilosofi är att inre glädje och motivation till att utvecklas bör vara de främsta drivkrafterna till att träna. För att bidra till detta försöker jag som tränare skapa en miljö där alla kan utvecklas och en stämning som får hela gruppen att känna glädje och inspiration.

Sebastian Tellström, Parkour och tricking

Sebastian är föreningens tränare i Parkour och tricking tillsammans med Isak Fritz. 

Jag är född och uppvuxen i Lycksele i Lappland. Har tränat tricking och en del parkour på egen hand i 10 år och tävlat i SM i tricking fyra gånger. Jag flyttade till Stockholm i september 2016 för att kunna träna mer och seriösare. 

- Jag vill att den yngre generationen ska tycka att tricking och parkour är lika roligt som jag själv tycker att det är! Därför är det viktigt att alla får träna på de saker som de själva tycker är kul och få individuell hjälp i största möjliga utsträckning.

 
 
 
VÅRA SPONSORER