Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Våra tränare

All Star Gymnastics har välutbildade och kompetenta tränare. Vi har både några av Sveriges mest erfarna och högst utbildade tränare samt unga lovande tränare som vill utvecklas i tränarrollen.

 

Våra gymnaster har olika nivå och ambition och träningen anpassas efter detta. Målsättning är alltid att utveckla träningen till en rolig och stimulerande aktivitet och att sprida ett brinnande gymnastikintresse! Våra tränare jobbar i team och vi försöker i möjligaste mån alltid vara minst två tränare per grupp. Vi tror att det är bra både för våra gymnaster och för våra tränare. Våra ledare har grundläggande kunskap om barns fysiska, psykiska och sociala utveckling både på och utanför gymnastikarenan.


Våra tränare följer:

- FN:s Barnkonvention

- Riksidrottsförbundets  Idrotten vill

- Gymnastikförbundets Gymnastiken vill

- Gymnastikförbundets Den svenska gymnastikmodellen

- Gymnastikförbundets Uppförandekod

Sara Rumbutis, Träning och Tävlingsansvarig

sara@allstargymnastics.se


- Jag har själv tävlat i gymnastik upp till 18-årsåldern. Tävlade lite på nationella tävlingar och faktiskt på någon internationell tävling men var aldrig med i något landslag. Största egna idrottsliga framgång har jag i brottning (!) när jag i min enda tävling i karriären tog ett SM-brons.


- Tycker det är viktigt att kunna påverka och utveckla och har därför suttit i en mängd idrottsstyrelser och kommittéer under mina år som idrottsledare. 

 

Utbildning

- Mina första tränarutbildningar i gymnastik gick jag för 30 år sedan. Jag har deltagit i allt från instruktörskurser i trampett till koreografi, med Steg 3 som den nationellt högsta utbildningen i nuvarande utbildningssystem. Jag är även tränarutbildare på Steg 1.

Jag har dömt sedan 1983 och jag har Internationellt domarkort sedan 2006. I Sverige utbildar jag domare på Steg 3.

 

Träningsfilosofi

- Några bitar ur min träningsfilosofi som jag försöker skapa eller medverka till:

 

Glädje:

Det som är roligt gör man gärna. Är inte träningen rolig för mig och mina gymnaster blir det inte bra utveckling.

Inställning:

Den som vill mest blir bäst. Alla kan utvecklas och ingen tränare kan säga var taket är för någon. Ingen gymnast är den andra lik, alla är unika och det är avgörande att jag kan möta och anpassa mig till varje gymnast.

Hälsa:

Friska, hela gymnaster kan träna. För att nå höga resultat i gymnastik måste man träna mycket, äta bra och vila. 

Trygghet:

En trygg miljö gör att man vågar testa nya saker. Friskt vågat hälften vunnet. Säkra träningsstationer och positiv/uppmuntrande omgivning.

 

Intressen

- Jag tycker om att resa och gymnastiken har fört mig runt nästan hela världen. Djur, natur och friluftsliv är ett annat intresse som jag gärna skulle ägna mig mer åt. Har älgjägarlicens men jag har inte jagat på många år nu. Jag älskar att läsa böcker och löser gärna ett korsord eller ett sudoku emellanåt.

Adina Rumbutis, Barn & Ungdomsansvarig
adina@allstargymnastics.se

- Jag har hållt på med gymnastik så länge jag kan minnas. Jag gick ett år på gymnastikgymnasiet i Älvsbyn innan jag flyttade till Stockholm med min familj. Bland mina främsta meriter som gymnast finns några medaljer vid USM, JSM och några mindre internationella tävlingar. 

Utbildning
- Jag har gått baskurs, Steg 1 och Steg 2 på tränarutbildning i KvAG. Som domare har jag förbundsdomarlicens vilket gör att jag dömer de högsta svenska tävlingarna samt får uppdrag på några internationella då och då. 

Intressen
- Resa är det bästa som finns tycker jag. Annars gillar jag att vara med kompisar, shoppa och att bara mysa hemma. 
Sergej Rumbutis, KvAG
sergej@allstargymnastics.se

Sergej Rumbutis, allmänt kallad Sigge, har liksom Sara en lååång meritlista. Den täcker bland annat en mängd internationella titlar från hela världen (han tävlade själv i manlig artistisk gymnastik ända fram till 2000).  Två övningar i Code of Points är uppkallade efter honom, han har kvalificerat sig för OS-deltagande två gånger, och han har tävlat i tre nationers landslag: Sovjet, Litauen och Sverige. 

Sin fru Sara träffade han 1992 och ett år senare flyttade de till Älvsbyn där Sigge fortsatte att träna och tävla internationellt samtidigt som de tillsammans tränade flickor och pojkar på landslagsnivå hos Älvsbygymnasterna och på Gymnastikgymnasiet i Älvsbyn. 2011 flyttade hela familjen till Stockholm. Här har Sigge arbetat som tränare i två andra gymnastikföreningar och under åren 2000 - 2005 var han också förbundskapten i manlig artistisk gymnastik. Hösten 2015 började han som tränare i All Star Gymnastics.
Vitaly Kardasov, KvAG

Vitaly kommer från Lettland och flyttade till Sverige 2016 där hans flickvän tidigare tränade med All Star Gymnastics. Han har tidigare varit tränare i många år i Lettland där han haft allt ifrån nybörjargrupper till gymnaster på hög tävlingsnivå. I All Star Gymnastics så är han tränare i flera olika AG-grupper men tränar många av våra Teen Stars med.

Vitaly är själv aktiv gymnast och har rejäla tävlingsmeriter, bland annat vinster i hopp i World Challenge Cup både 2015 och 2016. Han säger själv om sin nya roll i ASG: - Mitt mål som tränare här är att göra allt jag kan för att gymnasterna ska utvecklas så bra som möjligt och nå goda resultat!

Jonas Jackson, KvAG
- Jag växte upp i Dalarna, Ludvika, i en ”gymnastik-familj” med en hel övervåning fylld med gymnastikredskap. Med tre äldre syskon som tränade gymnastik blev jag lite av en testpilot och övningsobjekt. Jag fick aldrig nog av att träna gymnastik. Annars hittade man mig ofta på ett tak, trädtopp eller klätterställning. Men en dag flyttade vi till Rio de Janeiro pga. min pappas arbete. 
Under fem år byttes gymnastiken mot fotboll, tennis och friidrott. Fotboll spelade man jämt, vi bodde ju i Brasilien. Väl tillbaka började jag träna gymnastik igen och kompletterade med träning i Västerås fram till 18 års ålder. Men gymnastiken återkom när jag fick barn och startade AG-sektionen i Järfällagymnasterna.

Utbildning
- En rad lyckliga omständigheter gjorde att verksamheten tog fart. Vi fick en egen hall och RM i Sikte startade, en AG-ledarutbildning som pågick i fyra år där jag deltog. Viktigast var alla positiva föräldrar och ledare. Gymnasterna utvecklades och jag med dem. Jag har gått alla nationella AG-utbildningar till AG Steg 3 samt Trampett Steg 1 och 2 och Domare Steg 1 och 2. Utöver det har jag gått mängder av 
inspirationskurser och deltagit i ett tiotal läger med Utvecklingsgruppen och Aspiranterna som varit värdefull ledarutveckling. Efter 16 år som sektionsansvarig valde jag sommaren 2015 att byta klubb till All Star Gymnastics för att kunna fokusera på gymnasterna utan administrativa uppgifter. Jag behövde rikta om min energi för att fortsätta ha roligt och få bättre balans.

Träningsfilosofi
- I Järfällagymnasterna satte jag en vision som löd, ”Det ska vara roligt och vi ska utvecklas”. Min träningsfilosofi idag är densamma. Utveckling och glädje går hand i hand. Gymnasterna ska även kunna ställa lika höga krav på mig som jag på dem. Mina mål styrs främst av gymnasternas ambitioner och drivkraft. Deras mål blir mina mål. Jag försöker även ta hand om gymnasterna så som jag önskar att andra tog hand om mina barn. Pedagogik ligger mig varmt om hjärtat och mental coaching är lika viktigt som tekniska kunskaper och att vara en bra passare. Jag vill vara bra på alla delar.

 
VÅRA SPONSORER