Elva tävlingar genomförda i höst och en till återstår innan jul
2019-12-03 22:39
Bildsvep från några av höstens tävlingar
Vilken tävlingshöst! Vilka fantastiska gymnaster!

Vi startade säsongen starkt med hemmatävlingen All Star Cup och rikstävlingarna Juniorcupen och Rikscupen i oktober (se tidigare reportage) där Kristina Åhlin blev svensk Juniorcupsmästarinna och All Star vann lagtävlingen!

David Rumbutis kvalificerade sig till OS i Tokyo via sin 49:e plats vid VM i Stuttgart, Tyskland. Nu väntar vi bara att Svenska Olympiska Kommittén vill skicka vår unga talang till sommarens OS. I så fall blir det första manliga gymnasten från Sverige som deltar sedan 1992. 🇸🇪

Vid internationella Future Stars och Mälarcupen i början på november vann flickorna lagsilver. Individuellt på Steg 5 kom Hilda Hellner Hågstrand tvåa och Sophie di Grado Hallén trea. I finalerna blev det silver för Veronica Wahlberg i hopp och guld för Anja Lalander i bom på Sverigepokalenprogrammen. Även våra finalister vid Mälarcupen tog medalj: Kristina Åhlin fick brons i hopp och Rebecca Meijer fick silver i bom.

Västerås arrangerade VGF-Cupen, och rikstävlingarna Svenska Cupen och Ungdomscupen där vi bland annat vann lagtävlingen genom Agnes Lind, Rebecca Meijer, Molly Lindell, Jaroslava Lapchine, Matilda Hörnsten och Alice Lundmark. Ungdomscupen Steg 7 vann Agnes och Steg 8 vann Rebecca. En mängd grenguld blev det också via Agnes i hopp och bom, och Molly i barr i Steg 7 och Rebecca vann barr och fristående i Steg 8.

Till Sparbankscupen i Eskilstuna åkte vi med gymnaster på Steg 1-8, Regionspokalen och Rikspokalen. Två av mångkampsgulden gick till Maria-Gabriela Chetu i Rikspokalen och Rebecca Meijer på Steg 8.

Sista rikstävlingen för säsongen - Höstpokalen, genomfördes i Sundsvall i lördags. All Star deltog med 11 gymnaster. Efter övernattning i sovsäck på friståendegolvet i gymnastikhallen tävlade alla snyggt och säkert. Kristina Åhlin gjorde en strålande tävling och tog med bred marginal hem guldet i mångkampen. Det blev ytterligare två guld i bom och fristående och två silver i hopp och barr för Kristina i grentävlingen. I hård kamp med Tidaholm tog All Star även hem lagguldet.

Nu är snart höstens tävlingssäsong över, bara en tävling återstår i december innan våra tävlingsgrupper går på ett välförtjänt jullov.