Välkommen till All Star Gymnastics
VÅRTERMINEN 2017 närmar sig och här är datum att hålla kolla på!

BEFINTLIGA MEDLEMMAR
7 nov - 17 dec:  Kan ni enbart boka samma grupp som ni tränat i under hösten.

17 dec - 31 dec: Kan man boka in sig på valfri grupp där det finns platser kvar.


NYA MEDLEMMAR

1 jan: Bokningen öppnar för alla nya medlemmar att boka in sig på alla våra lediga platser.


Bokar gör ni genom att klicka HÄR



KONTAKT:
All Star Kansliet 
072-178 47 02 (Telefontid 13:00-16:00 måndag - torsdag)
Fina framgångar vid Future Stars och Mälarcupen
2017-11-08 22:08
Vilma, Diana, Alicia, Emelie, Ida, Kristina, Marcela, Hennie, Leia och tränare Vitaly tävlade framgångsrikt i helgen!
Vid helgens Mälarcup deltog nio av föreningens gymnaster och en av våra tränare - Vitaly Kardashov framgångsrikt!

Future Stars Mälarcupen är en tävling för gymnaster som inte hunnit komma upp på internationellt gångbara serier än. Från All Star deltog Vilma Lübcke, Alicia Backgård och Emelie Lindberg på Steg 7. Speciellt nöjda var tjejerna med sina insatser i barr. På Steg 6 startade Diana Bikoev och med 42,30 i totalpoäng så tog Diana hem guldmedaljen i klassen.

Vid Mälarcupen så tog Marcela Torres hem guldet i seniorernas mångkamp (se separat artikel), och på en fin 12:e plats placerade sig Hennie Martinsdottir som femte bästa svenska i klassen. I juniorklassen deltog Kristina Åhlin och Ida Rönningen från All Star och i ungdomsklassen Leia Ulander.
Vår tränare Vitaly Kardashov tävlade i herrarnas seniorklass för Hammarbygymnasterna och var mycket framgångsrik: Silver i mångkamp, guld i lag (det är Vitaly som höjer segerbucklan på bilden här ovanför) samt tre grenguld i hopp, barr och räck!

Tävlingarnas yngsta deltagare var 9-åriga Sonja Sjöström från Dinamo Moskva som hjälptes genom tävlingen av tränare och gymnaster från All Star och som fick tävlingens största applåd av publiken efter sitt fina fristående. Till våren hoppas vi att vi kan välkomna Sonja till föreningen då familjen planerar att flytta från Moskva till Stockholm. 
Framgångsrik Cup-helg i Malmö
2017-11-08 20:25

Förra helgen tävlade ett stort gäng All Star-gymnaster i Malmö
 
Först ut på lördag morgon tävlade våra flickor från Supreme Grey vid inbjudningstävlingen Sydcupen. Diana vann mångkampsguld på steg 6 och fick även med sig grenguldet i barr. Ayli kom här på en fin 11:e plats. 
På steg 5 tog Jaroslava tredje plats i mångkamp och guld i bom. Amanda tog hoppguldet och Julie som också tävlade på steg 5 körde säkert och fint och kom på 8:e plats. Stort grattis tjejer!

 

På eftermiddagen genomfördes rikstävlingarna Rikscupen, Juniorcupen och Svenska Cupen. På Rikscupen deltog Sofia, Emelie, Alicia och Vilma på steg 7 och Leia på steg 8. Att vi skulle slåss om medaljerna var inte troligt då tjejerna inte gör alla övningar och endast två skulle tävla på alla redskap. 

Alicia som inledde bra i barr och bom bestämde sig i sista minuten att göra en hel mångkamp trots att hon vilat ett ömt knä från träning i hopp och barr denna termin. Vilma överraskade med att tävla på nya övningar och gjorde därmed sin bästa mångkamp. Sofia, äntligen tillbaka efter sjukdom som tagit mycket kraft, tävlade i tre redskap och körde rent och fint. Emelie körde hopp och barr och även hon gjorde sina bästa prestationer i båda redskapen. Leia tog en 5:e plats i tuffa steg 8 efter en väl genomförd tävling.

 

På kvällen var det dags för Junior Cupen och Svenska Cupen där vi ställde upp med två flickor per klass. I Juniorcupen kom Kristina på 7:e plats och tog sig till grenfinaler i barr, fristående och hopp. Ida kom på 9:e plats i säsongens första mångkampstävling och fick final i bom. I Svenska Cupen gjorde Hennie en riktigt bra tävling igen och tog 6:e platsen och en finalplats i barr och bom. Marcela som debuterade vid Svenska Cupen var lite sliten efter en lång säsong men hade siktet inställt på att försöka fightas om guldet och inteckningen i den stora vandringspokalen. Inför sista redskapet bom låg Marcela etta med en marginal på två poäng till andraplatsen och segern såg ut att vara inom räckhåll, men ett tidigt fall i programmet störde rytmen och innan programmet var slut hade Marcela hunnit ramla ytterligare en gång till från redskapet! Det blev några nervösa minuter innan tävlingen var klar på alla redskap och Marcela kunde konstatera att hon - trots sitt sista skakiga framträdande på bom - tagit mångkampsguld igen! Otroligt! Denna gång med en blygsam marginal på drygt 3 tiondelar före Agnes från Hammarby. Marcela som tog sig till samtliga grenfinaler avstod tävlingarna på söndagen sedan hon kände av en gammal lårskada.

 

Nu laddas det om inför helgens stora hemmatävling All Star Cup med över 300 startande där vi har nära 100 egna gymnaster som möter tävlande från 13 föreningar från hela landet. Välkomna!

Gymnastikdrottningen Marcela Torres internationell mästarinna igen!
2017-11-08 20:25
Marcela gjorde rent hus vid Sveriges största internationella tävling - Mälarcupen. Guld i mångkamp och dessutom guld i samtliga grenfinaler.
Internationella Mälarcupen genomfördes i Åkeshov förra helgen för 34:e året i rad, och i år lockade tävlingen nära 350 deltagare från Ryssland, England, Island, Norge, Finland och Sverige. Det är en intressant tävling där pojkar och flickor i alla åldersklasser kan delta. Vi har under åren fått se många gymnaster som senare deltagit framgångsrikt i såväl VM som OS.

All Star Gymnastics 29-åriga gymnastikstjärna var lite osäker på formen inför helgens Mälarcup: febersjuk veckan innan tävling var inte den uppladdning som Marcela hade hoppats på. Dagarna innan tävling kändes dock kroppen stark igen och Marcela bestämde sig för att göra mångkampsdebut vid Mälarcupen. En tävling hon sett fram emot.

Det var en fokuserad Marcela som stegade in på tävlingsgolvet lördag kväll. Tävlingen inleddes på barr, ett tekniskt svårt redskap som kräver mycket styrka och träning för att flyta på. Marcela körde en av sina bästa barrserier någonsin och fick poängen 11,65 (samma resultat som hon hade i somras när hon vann SM). Nästa redskap bom är Marcelas favoritredskap. Med ett program fyllt av svårigheter fick hon dagens högsta svårighetsvärde i redskapet och även dagens högsta poäng med 12,65 poäng (nästan 1,5 poäng högre än vid SM i somras). Vid kvällens tredje redskap fristående fick publiken njuta av ett fartfyllt uppträdande och ytterligare en toppnotering av Marcela som fick fina 13,25 poäng (0,75 poäng högre än vid SM). Mångkampen avslutades med hopp och där visade Marcela en sträckt Tsukahara med hel skruv som även var hopptävlingens svåraste hopp för dagen. För Marcela blev denna kraftfulla avslutning också belönad med dagens högsta poäng när domarna gav 13,80 för detta svåra hopp. Nästan en halv poäng bättre än när hon blev Nordeuropeisk Mästarinna i grenen för två veckor sedan!
Mångkampspoängen blev fantastiska 51,35 poäng för Marcela, nytt personbästa och seger i tävlingen före de duktiga flickorna från England som placerade sig på andra och tredje plats. Dessutom kvalificerade sig Marcela till söndagens grenfinaler i samtliga redskap efter dagens resultat.

Söndagens grenfinaler inleddes i hopp. Marcela visade sin sträckta Tsukahara och ett överslag med volt och halv skruv. Trots miss i landningen på hopp nummer två så fick Marcela guldet i grenen med snittet 12,725 att jämföra med finska silvermedaljörens 12,600. Barrfinalen blev jämn men Marcela kunde bärga hem sitt andra guld för dagen med 11,60 poäng. Denna gång blev segermarginalen bara en tiondel. På bommen visade Marcela åter upp en supersvår serie med tävlingens högsta svårigheter, starkt av Marcela att gå upp sist i finalfältet och veta att hon måste köra perfekt för att kunna ta hem guldmedaljen. Poängen blev 11,50 och räckte med marginal för guld i redskapet. Avslutande fristående blev en jämn historia och även här lyckades Marcela ha marginalerna på sin sida när hon vann på fina 13,15 poäng. Att komma till grenfinalerna var en målsättning för Marcela innan tävlingen. Att gå hem med samtliga guld var en stor överraskning för Marcela. Med dessa framgångar blev hon tävlingarnas gymnastikdrottning!
 
Nu väntar ytterligare en mångkampstävling för Marcela som debuterar vid Svenska Cupen som genomförs till helgen i Malmö innan tävlingssäsongen avslutas. Vi håller såklart tummarna för dig och dina klubbkamrater!
Marcela Torres Nordeuropeisk Mästarinna!
2017-10-23 00:48
Marcela under finaldagen samt den svenska delegationen av gymnaster och ledare vid lagtävlingen
I helgen debuterade Marcela Torres vid Nordeuropeiska Mästerskapen som i år genomfördes på Färöarna.
Det svenska damlaget kom på en sjätte plats i lagtävlingen vilket är en plats bättre än vid förra årets tävling. Marcela var med sina 47,933 poäng bästa svenska och tog åttonde plats i mångkampen. Målsättningen för Marcela var att försöka kvala till final i hopp och bom och med sina 13,383 poäng i hopp gick hon in som finalist med bästa resultat i tävlingen. Bommen körde Marcela genom snyggt och utan fall men en liten balansmiss i en kombination kostade henne finalplatsen som missades med ynka 5 hundradelar.

Hoppfinalen blev spännande med fina prestationer av alla gymnaster. Marcela som var näst sist ut i finalfältet visste att hon måste visa två perfekta hopp för att kunna ta hem guldet. Marcela höll för trycket, visade tävlingens två bästa hopp, fick 13,325 poäng och sin guldmedalj och kan nu även titulera sig som Nordeuropeisk Mästarinna i hopp.

Vi säger stort grattis till guldmedaljen och prestationen!
 
VÅRA SPONSORER